THINK NEW OFFICE (1)

Pandemija in nedavne ter sedanje razmere nas silijo k razmisleku, kako bo pisarna, pisarniško pohištvo in naše  pisarniško delo nasploh, izgledalo v prihodnje. Izdelali smo koncept v sedmih glavnih vidikih tega, kakšna bo prihodnost, zagotovo bo popolnoma drugačna, kot smo je bili do sedaj navajeni.

Medsebojna distanca in higienski pripomočki kot kratkoročni varnostni ukrepi

Pisarniška oprema je dolgoročno načrtovan projekt, podjetja v krizi ne morejo izvajati večjih  gradbenih sprememb, hitro izvedljivi ukrepi pa vendar imajo veliko vlogo pri  zmanjševanju ogroženosti okužbe. Eda od možnosti je manjša zasedenost prostorov komunikacije in regeneracije. Razmak med delavci, razmik pohištva in transparentni zaščitni paneli so ena od možnosti zaščite pred infekcijo.

Od kraja dela neodvisno delo

Posebna vloga bo v prihodnje pripadala delu neodvisnem od kraja dela, postala bo integralni del novega načina dela, osnovo pri tem tvorijo moderna online orodja. Mnoga podjetja med tem že posegajo po storitvah v oblaku in VPN pristope do omrežij podjetja. Mnogi strokovnjaki so mnenja, da se bodo dolgoročno površine pisarniških prostorov zmanjšale za vsaj 10%, takšna remote komunikacija pa zahteva tudi prilagoditev prostora in pisarniške opreme. Na razpolago bo morala biti oprema in tehnika, ki bo omogočila nezahtevno integracijo vseh udeležencev delovnega procesa.

Home Office

Sedanja kriza je bila za mnoga podjetja vzrok za začetek mobilnega dela, posebej iz domače pisarne, pogosto pa pri tem naletimo na potrebo po moderni opremi. Home Office namreč ne pomeni samo to, da postavimo laptop v lastno kuhinjo ali dnevno sobo. Potrebni so predvsem še varni dostopi do serverjev preko VPN ( Virtual Private Network ) in moderna online orodja kot npr. video konference, ki omogočajo sodelavcem delo na skupnih projektih. Čeprav izgleda Home Office kot kratkoročen  ukrep v krizi, pa bo dolgoročno zahteval določene investicije v opremo,  predvsem bo to  ergonomsko primerna pisalna miza in kakovostni ergonomski pisarniški stoli, torej oprema enake kakoosti kot v pisarni.

Scroll to Top