Pisarniški stoli vrhunske kakovosti in ergonomije

Pisarniški stoli,  direktorski, operativni in konferenčni.  Preizkušena ergonomija ter vrhunska kakovost materialov in izdelave.  Izključno EU poreklo v skladu EN 1335/1-3  ter certifikati varnosti in ergonomije.

Naša ponudba za vsako pisarno

5 letna garancija

Jamčimo kakovost naših izdelkov, zato je v ceno pisarniških stolov vključena 5 letna garancija.

Izključno EU poreklo

Vsi naši izdelki so proizvedeni v EU, zato je kakovost zagotovljena. Popolna sledljivost porekla.

Certifikati

Ponosni smo na svoje certifikate kakovosti, varnosti, ergonomije. Pri izdelavi uporabljamo okolju prijazne materiale.

Servis in rezervni deli

Odlična poprodajna podpora: servis in rezervni deli. Ker želimo, da vam naši izdelki služijo še dlje.

Izberite kakovostne pisarniške stole

Pošljite povpraševanje ali nas kontaktirajte!

Kakovost pisarniških stolov Interbiro

Kadar govorimo o temi pisarniški stolinimamo v mislih le kakovost in design, temveč predvsem ergonomijo določenega stola in s tem  delovnega mesta. Cilj ergonomije pomeni prilagoditev pisarniškega stola potrebam uporabnika glede na njegovo težo in višino, s čimer vplivamo na zdavo in ergonomsko ustrezno sedenje, in s tem izboljšanje delovnih pogojev in rezultatov dela. Vsakodnevno večurno sedenje na neustreznem pisarniškem stolu je pogosto vzrok bolečin in okvar hrbtenice ter s tem izostanka na delovnem mestu. 

Zato skupaj z našimi poslovnimi partnerji razvijamo kvalitetne pisarniške stole, ki omogočajo zdravo sedenje po najnovejših ergonomskih dognanjih.

Pisarniški stoli iz naše ponudbe so sinonim uporabnosti ter tehnološke dovršenosti, izdelani s kakovostnimi sinhron mehanizmi in  najboljšimi materiali oblazinjenja, ki so prijazni človeškemu telesu in okolju. Koncept vrhunske kakovosti izdelave in odličnih materialov so vodilo naše in ponudbe naših partnerjev, pri kateri so na prvem mestu stoli za udobno in ergonomsko ustrezno sedenje, šele zatem je govora o ceni takšnega izdelka.

Dobro je vedeti

Pisarniški stoli so sestavljeni iz približno 250 delov, ki so med seboj po funkcijah sinhrono usklajeni. Sedež stola je praviloma nastavljiv po nagibu in po globini, s tem prilagodljiv osebam različnih višin, ter s funkcijo vzmetenega sedežnega mehanizma, ki absorbira prvotni pritisk na hrbtenico, ko sedemo na stol. Pogosto imajo stoli višjega cenovnega razreda tudi sedeže s poudarjeno medenično oporo in dodatnimi mikro vzmetmi, katerih namen je izboljšanje cirkulacije krvi.

Stol z ergonomskim sedežem in naslonom  je opremljen s sinhron ali asinhron  mehanizmom, ki omogoča hkratno podajanje sedeža po višini, globini in naklonu. Določeni modeli stolov imajo tudi prečno gibljiv naslon ter v vse smeri gibljiv sedež, s čimer se sprošča pritisk na hrbtenico pri vseh položajih sedenja.  Naslon stola ima že v osnovi povdarjen profil na ledvenem delu in povdarjeno stransko oporo.

Pomemben del kakovostnega pisarniškega stola so tudi materiali oblazinjenja. Človeškemu telesu so najbolj ustrezni popolnoma volneni materiali ali materiali s vsaj 90% vsebnostjo volne. V pretežni večini pa so stoli oblazinjeni v poliester ali trevira tkaninah, pri čemer pa je najpomembnejši podatek število ciklusov obrabe takšne tkanine. Podatek o številu ciklusov obrabe se določa po Martindale lestvici obrabe tkanin, priporočljive  so tkanine z najmanj 80.000 ciklusov obrabe.

Kakovostni, ergonomski pisarniški stol s vsemi svojimi komponentami, izpolni svoj namen šele takrat, ko ga pravilno uporabljamo. Zato se mora pred uporabo ustrezno nastaviti glede na višino in težo uporabnika, s tem omogoča zdrav položaj sedenja in razbremenitev različnih delov telesa.

Za pravilno nastavitev pisarniškega stola obstajajo tri zlata pravila, ki tvorijo osnovo ergonomskega sedenja:

  1. Pisarniški stol se nastavlja od spodaj navzgor: najprej višina sedeža, zatem globina sedeža, temu sledi nastavitev rokonaslonov in hrbtnega naslona
  2. Pomemben je stik : noge plosko na tleh, hrbet se tesno dotika naslona
  3. Šele takrat, ko je pisarniški stol pravilno nastavljen, se nastavi višina pisalne mize in zatem še ustrezen položaj monitorja.

Ergonomsko sedenje s primerno višino sedeža

Optimalna višina sedenja je odvisna od dolžine nog in je pravilna takrat, ko so noge plosko na tleh, stegno in koleno pa sta pod pravim kotom. Takšna je torej značilna drža sedenja – brez zatikanja v podnožje (križ) stola in brez prekrižanih nog, ker ( tudi če se takoj ne občuti) noge v zraku zelo obremenjujejo hrbtenico. Prav tako se med hrbtom in stegnom tvori pravi kot, saj je takšen tudi položaj, v katerem je vstajanje s stola najenostavnejše.

Razbremenitev hrbtenice s pravilno globino sedeža

Glede na dolžino stegna se določa globina sedeža, torej dolžina sedežne površine, ki bi morala preko roba sedeža segati za približno dve dolžini prsta, pri tem pa mora imeti hrbet stalni stik z naslonom stola. Na vsak način se je potrebno izogniti pritisku, ki bi ga lahko sprednji rob stola  v zgibu stegna in kolena ustvaril na ožilje, saj je s tem motena prekrvavitev. Nekateri sedeži omogočajo tudi nastavitev pod naklonom, kar je priporočljivo, saj se z pokončno (ravno) držo razbremenjuje hrbtenica.

Rokonasloni za razbremenitev ramen

Namen rokonaslonov je v tem, da prevzamejo težo rok in s tem razbremenijo mišice ramena. Roke naj pod pravim kotom sproščeno ležijo na naslonih, ramena pa se tako niti ne dvigajo niti spuščajo, višina rokonaslonov pa je odvisna od dolžine nadlakta.

Rokonasloni so lahko nastavljivi tudi po širini, ta širina mora biti enaka širini ramen, saj s tem ne prihaja do občutka utesnjenih ali raztegnjenih rok.  

Hrbtni naslon kot pomembna opora za razbremenitev hrbtenice

Pri sedenju mora biti hrbtenica v navpičnem položaju, torej v enakem položaju kot pri hoji, pri čemer je pomemben stik naslona s hrbtom in boki.

Opori ledvenega dela hrbtenice pripomore močna ukrivljenost hrbtnega naslona v predelu pasu. Marsikomu se bo v začetku ta ukrivljenost zdela nenavadna in neudobna, po nekaj dnevih pa se bo telo navadilo na takšen položaj in bo opora nepogrešljiva.

Idealni so tudi po nagibu nastavljivi hrbtni nasloni, pri tem govorimo o tako imenovanih sinhron ali asinhron mehanizmih.

Mehanizmi pisarniških stolov – prednosti in pomanjkljivosti

Ko se uporabnik stola, konstruiranega s sinhron mehanizmom, nagne nazaj, se istočasno nagne nazaj tudi sedežna površina. Vendar pa so nakloni hrbtnega naslona in sedeža različni, tako, da se kot med gornjim in spodnjim delom telesa spremeni, kar označuje definicijo sinhron razmerja, pri čemer je naklon naslona večji od naklona sedeža. Takšno gibanje pomeni dinamično sedenje, pri čemer gibanje vseh sklepov ugodno vpliva na prekrvavitev, istočasno pa se ne spreminja prvotno nastavljen položaj sedenja. Nasprotno pa pri enostavnih, t.i. wip mehanizmih, ostaja kot med zgornjim in spodnjim delom telesa nespremenjen, s čimer je precej otežena možnost gibanja, zato se je takšnim mehanizmom bolje izogniti.

Pri asinhronih mehanizmih sta hrbtni naslon in sedež med seboj neodvisna ter jih lahko uporabnik individualno nastavlja, s tem pokončen ali nazaj nagnjen položaj telesa. Hrbtni naslon tako sledi gibanju zgornjega dela telesa, s takšno asinhrono nastavitvijo pa naslon samo deloma razbremeni hrbtenico in tako ne moremo govoriti o ergonomskem položaju in dinamičnem sedenju.

Pogosti so tudi mehanizmi s stalnim kontaktom, t.i. permanentkontakt mehanizmi. Pri teh je hrbtni naslon opremljen z posebno vzmetjo, tako da sta naslon in hrbet med seboj v stalnem stiku. V osnovi pri teh mehanizmih nastavitev sedeža ni predvidena, vendar je pri modernih pisarniških stolih pogosta kombinacija teh mehanizmov s asinhron mehanizmi.

Ergonomski položaj ob pisalni mizi

Sedaj, ko je pisarniški stol optimalno nastavljen na telesne mere in težo, manjkata za zdrav pisarniški vsakdan še pravilne nastavitve pisalne mize in računalnika z monitorjem. Pri tem je potrebno upoštevati, da je višina pisalne miza pravilna takrat, kadar podlakt leži na mizi in  sta nadlakt in podlakt pod pravim kotom. Če ima torej stol rokonaslone, morajo le-ti biti v isti višini kot je pisalna miza, s tem služijo kot podaljšek roke, te pa so lahko deloma na mizi in deloma na rokonaslonih.

Moderne pisalne mize, ne glede na to ali so v podjetju ali v domači pisarni, bi naj bile vedno po višini nastavljive. Ne samo za primer, da lahko isto mizo v podjetju uporablja tudi drug delavec, temveč zato, ker je za hrbet zelo zdravo, če občasno delamo tudi v stoječem položaju.

Monitor se naj nahaja rahlo pod nivojem vidne osi, tako da lahko z rahlim nagibom glave preberete zgornjo vrstico teksta na ekranu, pri čemer naj bo ta od oči oddaljen za eno dolžino roke. Da se prepreči prehitra utrujenost oči, naj bosta kontrast in ostrina visoko nastavljena, s tem se bodo oči manj naprezale.

S tem, ko so opravljene vse gornje nastavitve, so bodo dobro počutili vaš hrbet, ramena, noge in oči. Tako boste prepričani,  da delate na ergonomskem delovnem mestu, pri čemer pa ne gre pozabiti na redne odmore in gibalne vaje.

Nekateri stoli našega pisarniškega prodajnega programa so opremljeni tudi z Ergo Disc mehanizmom, ki omogoča nastavitev prečne gibljivosti naslona, kar je posebej pomembno pri uporabnikih, ki že imajo bolečine v hrbtenici. Praviloma so kakovostni pisarniški stoli opremljeni tudi z ledveno oporo, nastavljivo po višini in po globini, še najbolje pa je, če je takšna ledvena oprora nastavljiva tudi asimetrično. Tako nastavljiva naslon in opora ledvenega dela omogočata stalni stik hrbta z naslonom stola, takšno ergonomijo naslona in sedeža pa še dodatno izboljšajo multifunkcijski nastavljivi nasloni za roke.  Stoli, predvsem tisti za vodilna delovna mesta, so pogosto opremljeni še s podporo za vrat in glavo, kar še dodatno razbremeni pritisk hrbtnega dela. Predvsem pa je pomembno, da se seznanimo z vsemi možnostmi nastavitev naslona in sedeža ter takšen delovni stol tudi pravilno uporabljamo,  s čimer nam sedenje nudi oporo in udobje.

V ponudbi naših pisarniških stolov, katerih nasloni niso v mreži ali standardno oblazinjeni,  je naslon narejen iz pletenih  materialov s prečno vpetimi elastičnimi trakovi, ki omogočajo tako imenovani “Bounce” efekt. Takšen pleten naslon nam nudi popolno oporo ne glede na stik hrbta z naslonom.

V poseben stol naše ponudbe se uvršča tudi Balance chair, stol, ki istočasno ustreza sedečemu in stoječemu delu pri dvižnih pisalnih mizah. Posebnost tega stola je inovativni hrbtni naslon, ki se s pregibom spremeni v sedežno površino in se s plinskim dvigom prilagodi višini tako nastavljene pisarniške mize.

Z novo serijo konferenčnih stolov se prvič pojavlja vrstni stol s povezavo ogrodja stola : enostavno in inteligentno, nezahtevno in hitro, estetsko in čisto. V konferenčnih prostorih in večnamenskih dvoranah  postavljanje in pospravljanje stolov še nikoli ni bilo tako hitro in enostavno. Različne variante ogrodja ter školjke stolov v različnih barvah ustvarjajo izvrsten videz v restavracijah, čakalnicah, v seminarskih in šolskih prostorih.

V tej novi dolžini konferenčnih in večnamenskih stolov posebej omenjamo serijo NOOK, ki je v raznovrstnih izvedbah primerna tako za konferenčne prostore kot za  učilnice in predavalnice. Nadalje je na osnovi enotnega okvirja naslona le-tega mogoče opremiti s pvc naslonom ali ga oblaziniti.  Stoli te družine so lahko v standardni izvedbi z nogami, pa tudi s sanmi ali podkev ogrodji ter štiri ali petkrakimi križi, s kolesci ali drsniki.

Naši pisarniški stoli  nadalje predstavljajo popolnoma novo generacijo stolov in perfektno kombinacijo kakovosti, estetike, komforta in dovršene ergonomije. Vse to ustvarja vtis enkratnosti in gospodarnosti. Posebne značilnosti modernih stolov so elegantna izdelava školjk sedežev in naslonov z mehkim sedežnim jedrom, ki vabi k sedenju in zagotavlja visok komfort. Barvne kombinacije školjk in oblazinjenja še dodatno poudarjajo poseben design in svežino. Naši stoli izstopajo iz vrste klasične pisarniške sedežne opreme in predstavljajo barvitost ter mladost vaših pisarn in celotnega ambienta.

Novi modeli uveljavljenih že pisarniških stolov predstavljajo osvežitev prodajno nadvse uspešnih družin stolov. Ponujajo še več nastavitev in izvrsten sedežni komfort ter visoko kakovost pri skorajda nespremenjeni ceni, kot pri prejšnjih modelih. V smislu ergonomije stoli prepričajo s po višini nastavljivimi nasloni, po globini nastavljivim sedežem, z asimetrično ledveno oporo ter kakovostno izdelavo in materiali oblazinjenja.

Imate vprašanje za nas?

Z veseljem vam pomagamo!

Izbirajte med pestro ponudbo izdelkov
4.9/5 - (24 votes)
Scroll to Top