ZAKAJ ERGONOMSKI PISARNIŠKI STOL ?

V kolikor vaši uslužbenci na delu sede prebijejo več kot 6 ur dnevno, je za takšno delo nujen kvaliteten pisarniški stol, s dalje navedenimi karakteristikami, kar varuje vašo hrbtenico in omogoča sproščeno delo.

Nastavitev višine sedeža

Pneumatska nastavitev sedeža omogoča nastavitev višine k ustrezni višini pisalne mize. Napačno nastavljena višina stola povzroča bolečine v nogah in nepotreben pritisk na gornje nožne mišice.

Torej, stopala morajo biti v celoti horizontalno na tleh, rokonasloni in roke pa v višini mizne plošče.

Pravilna širina in globina sedeža

Pisarniški stol mora imeti telesu ustrezno širino in globino sedeža, standard je 45-50 cm širine. Sedež mora biti komforten in dovolj globok za ustrezen stik in pritisk hrbta na naslon. Priporočljiva je ca. 5-10 cm razdalja med zadnjim delom kolena in sprednjim robom sedeža.

Naklon sedeža

Vaš pisarniški stol bi naj imel tudi nastavitev naklona sedeža, saj večurno pokončno sedenje povzroča pritisk na hrbtenico. Naklon sedeža omogoča manjši pritisk na hrbtenico, ob tem pa še vedno daje podporo nogam in hrbtu.

Ledvena opora ( lumbar support)

Človeška hrbtenica je ukrivljena in kot takšna ni namenjena dolgemu sedenju. Dobri ergonomski pisarniški stoli so opremljeni z ledveno oporo, ki je lahko nastavljiva po globini in po višini in s tem daje popolno podporo hrbtenici.

Nastavljiv rokonasloni

Priporočljivo je, da so pisarniški stoli opremljeni z rokonasloni. S temi so roke komfortno razbremenjene, ramena pa počivajo, n.pr. pri tipkanju. Pravilen položaj rok in naslona je takšen, da je zgornji del roke v vertikalnem, spodnji del, oprt na naslon, pa horizontalen.

 

Scroll to Top